Plan i program aktivnosti za 2019/2020

Poštovani članovi i oni koji će to tek postati,

s velikim veseljem najavljujemo aktivnosti koje će naša udruga nuditi tijekom školske godine 2019/2020. Neke od njih su već detaljno razrađene, dok su neke zbog tehničkih razloga u pripremi, no mi ih sve navodimo kako biste mogli kvalitetnije planirati svoje vrijeme i vrijeme svoje djece.

1. DOMAĆINSTVO je definitivno najkorisnija i najzanimljivija aktivnost za naše najdraže! Održavati će se subotom od 10.00 do 11.30 sati, a broj djece je ograničen na max. 6! Voditeljice su mag. prim. educ. Ines Novosel i mag. prim. educ. Bea Mihaljević, a aktivnost je primjerenija za stariju djecu. Cijena jedne radionice iznosi 50,00 kuna po djetetu! U sklopu domaćinstva djeca će naučiti kuhati i peći osnovna jela, zamijesiti tijesto, napraviti jednostavnije kolače i pizzu, smoothije i sokove, voćne salate, palačinke, pudinge i (tople) sendviče, postaviti stol i oprati suđe, izrađivati ekološke sapune, farbati, zabiti čavao, peglati i još mnogo toga… S obzirom da su prijave već krenule, preporučujemo da što prije rezervirate mjesto ukoliko ste zainteresiranu za ovu radionicu.

2. KREATIVNA RADIONICA obuhvaća različite umjetničke aktivnosti kao što su pjevanje, plesanje (pokret), sviranje, likovne aktivnosti, recitiranje, gluma i sl. Održavati će se subotom od 9.00 do 9.45, a cijena jedne radionice po djetetu je 30,00 kuna. Na ovoj radionici polaznici će pripremati predstavu koju će prezentirati roditeljima i ostalim gostima. Voditeljice su mag. prim. educ. Ines Novosel i mag. prim. educ. Bea Mihaljević.

3. GLAZBENA RADIONICA održavat će se prema dogovoru, jednom tjedno u glazbenom kabinetu. Trajanje jednog sata je 45 minuta s dvoje djece po satu. Na radionici će djeca učiti svirati klavir i udaraljke, osnove notne pismenosti i pjevanje. Voditeljica je Maja Šajatović, mag. mus., a cijena po djetetu je 160,00 kuna mjesečno.

4. POMOĆ U UČENJU I PISANJE ZADAĆA je vrlo korisno i nužno za sve naše školarce i zato uvodimo tu mogućnost, kako bismo rasteretili roditelje, a djeci omogućili što bolji uspjeh i zadovoljstvo u školi! Namijenjeno je svim školarcima, a termini i ostali detalji će se dogovarati s obzirom na potrebe djeteta. Pomoć u učenju i pisanju zadaća je moguće za sve nastavne predmete.

5. TEČAJ INFORMATIKE je aktivnost koja je još u fazi pripreme, no definitivno će se održavati! Djeca će raditi u manjim grupama od 3-5 djece. Učit će osnove korištenja kompjutera, rad u wordu i excelu, kopiranje, printanje, slanje mailova, (dozirano) igranje igrica, kako potražiti informaciju i učiti uz pomoć interneta, a sve s naglaskom na sigurnost i zaštitu od zlouporabe putem kompjutera.

6. KORIŠTENJE BAZENA KANTRIDA je i dalje moguće besplatno za članove udruge u istom terminu kao i do sada.
– vrijeme: nedjeljom od 18.30 do 19.30
– djeca koriste bazen pod nadzorom roditelja.

7. ZVUKOTERAPIJA pod vodstvom mag. mus. Maje Šajatović, zvukoterapeuta po Peter Hess metodi bit će moguća u našoj udruzi od šk. god. 2019/2020. Terapije će biti individualne i grupne, a sve u dogovoru s terapeutkinjom i ovisno o broju zainteresiranih. Osim djeci, zvukoterapije su namijenjene i roditeljima.

8. MUZIKOTERAPIJA pod vodstvom Irene Magaš, muzikoterapeut i Petre Brusić, dipl. muzikolog i muzikoterapeut i dalje je moguća u našoj udruzi zahvaljujući odličnoj suradnji s udrugom “Muzikopter” i velikom interesu. Prijave su moguće do popunjenja kapaciteta.

9. POTPOMOGNUTA KOMUNIKACIJA je izuzetno važna za svu neverbalnu i slabo verbalnu djecu. Terapeutkinja je Maja Ivić, i sama majka djeteta s teškoćama, koja će vam pomoći u izradi i korištenju komunikacisjkih knjiga, prilagođavanju školskog programa svakom djetetu i svemu ostalome što će mu (i vama!!) omogućiti lakšu i bržu komunikaciju s okolinom.

10. NEUROFEEDBACK TERAPIJA također je i dalje u ponudi u našoj udruzi. Naša neurofeedback terapeutkinja je Maja Ivić, a ukoliko niste upoznati s terapijom i njenim dobrobitima, preporučujemo ovaj link: https://www.logopedskikabinet.com/hrvatski/neurofeedback_4/

11. TOMATIS TERAPIJA odvija se pod vodstvom Maše Čiče, prof. hrvatskog jezika, Tomatis i Neurofeedback praktičara i Delacato mentora. Sve informacije o toj neinvazivnoj terapiji možete pročitati ovdje: https://www.tomatis.com/en

12. Već nekoliko godina u našoj udruzi SENZORNU TERAPIJU provodi Nina Blečić, senzorni terapeut i djelatnica Centra za autizam u Rijeci. O čemu se točno radi, pročitajte ovdje: http://ordinacija.vecernji.hr/soba-cuda/terapija-senzorne-integracije-pomaze-djeci-s-posebnim-potrebama/

13. I na kraju, ali nikako manje bitno: PREDAVANJA I RADIONICE ZA RODITELJE, IZLETI I DRUŽENJA ZA OBITELJ!! Kao i do sada, važan dio djelovanja naše udruge su edukacije, predavanja i radionice za roditelje i članove obitelji, kako bismo svojoj djeci mogli pomagati u svim situacijama, svakodnevno! Roditelji su ti koji su “na prvoj liniji bojišnice” i važnost njihove edukacije i osposobljavanja za život i rad s djecom je od izuzetne važnosti! Sve naše radionice i predavanja za članove udruge su besplatna!
Opušten, sretan, zadovoljan i ostvaren roditelj je dobar roditelj!! Naša misija je organizirati druženja i izlete na kojima ćemo se zbližiti, opustiti, ali i razmjenjivati iskustva. Do sada se taj “recept” pokazao uspješnim, pa nastavljamo s njim i u budućnosti…

Za sve informacije, cijene individualnih tretmana i ostale informacije, kao i uvijek, stojimo na raspolaganju.
Požurite s predbilježbama jer je broj mjesta za većinu aktivnosti ograničen.

Vaša DIRA Rijeka!!

Želiš li postati

Volonter?

Pojedinci/ke zainteresirani za volontiranje u Udruzi DIRA mogu dobiti informacije o našoj udruzi na ovoj stranici. Podijeli svoju ideju s nama i