Plan i program aktivnosti za 2019/2020

Plan i program aktivnosti za 2021/2022

Poštovani članovi i oni koji će to tek postati,

s velikim veseljem najavljujemo aktivnosti koje će naša udruga nuditi tijekom školske godine 2021/2022. Neke od njih su već detaljno razrađene, dok su neke zbog tehničkih razloga u pripremi, no mi ih sve navodimo kako biste mogli kvalitetnije planirati svoje vrijeme i vrijeme svoje djece.

1. KREATIVNE RADIONICE koje se održavaju subotom od 10.00 do 12.00 sati obuhvaćaju različite aktivnosti: umjetničke, sportske, radne i praktične pa će tu biti pjevanje, plesanje (pokret), sviranje, likovne aktivnosti, recitiranje, gluma, sjeckanje, ljepljenje, čišćenje, kuhanje i drugo. Cijena jedne radionice po djetetu je 50,00 kuna. Voditeljica je mag. prim. educ. Ines Novosel uz podršku naših mladih volontera.

2. GLAZBENA EDUKACIJA  održavat će se i ove jeseni pod vodstvom mag. mus. Maje Šajatović. Glazba i bavljenje glazbom obogaćuju čovjeka i potiču životnu radost i sreću. Edukacija obuhvaća sviranje klavira, učenje notnog pisma i pjevanje klasične i popularne glazbe.  Satovi klavira i učenja notnog pisma održavat će se jednom tjedno po 30 minuta (250,00 kn mjesečno) ili 45 minuta (300,00 kn mjesečno). Satovi pjevanja traju 45 do 60 minuta (400,00 kn mjesečno). Termini se dogovaraju izravno s Majom Šajatović na broj telefona 091 753 8934 ili s Doris Kovačić na broj 091 202 0667.

3. POMOĆ U UČENJU I PISANJE ZADAĆA je vrlo korisno i nužno za sve naše školarce i zato uvodimo tu mogućnost, kako bismo rasteretili roditelje, a djeci omogućili što bolji uspjeh i zadovoljstvo u školi! Namijenjeno je svim školarcima, a termini i ostali detalji će se dogovarati s obzirom na potrebe djeteta. Pomoć u učenju i pisanju zadaća je moguće za sve nastavne predmete.

4. ZVUKOTERAPIJA od ove jeseni počinjemo i s individualnim i grupnim zvukoterapeutskim radom za sve dobne skupine prema Peter Hess metodi. Individualni rad s terapeutskim zdjelama i gongovima u sjedećem ili ležećem položaju pomaže u opuštanju, fokusu, balansu uma i tijela. Nježne vibracije i frekvencije zvukova izravno utječu na živčani sustav i smiruju ga. Tibetantske terapeutske zdjele također stabiliziraju emocije, uspostavljaju pravilan rad srca i lijeve i desne strane mozga. Termini će biti jednom tjedno u trajanju od 30 minuta (350,00 kn mjesečno).

Zvučne kupke pod vodstvom mag. mus. Maje Šajatović, zvukoterapeuta, predviđene su kao radionice za opuštanje odraslih i o njihovim terminima ćete biti naknadno obaviješteni, nekoliko dana prije održavanja. Za sva pitanja vezana za zvukoterapiju kontaktirajte Maju šajatović na 091 753 8934.

5. Terapija FLOORTIME PRISTUPOM i SENZORNOM INTEGRACIJOM. U ovoj pedagoškoj godini u planu nam je i individualni rad po ovim pristupima, za što je trenutno naša suradnica na edukaciji pa ćemo o početku ovih terapija na vrijeme obavijestiti javnost i članove.

6. NEUROFEEDBACK TERAPIJA također je u planu ove godine, no trenutno smo u pregovorima s mogućim suradnicima. Za više informacija o dobrobitima ove terapije preporučujemo ovaj link: https://www.logopedskikabinet.com/hrvatski/neurofeedback_4/

7. TOMATIS TERAPIJA odvija se pod vodstvom Maše Čiče, prof. hrvatskog jezika, Tomatis i Neurofeedback praktičara i Delacato mentora. Sve informacije o toj neinvazivnoj terapiji možete pročitati ovdje: https://www.tomatis.com/en

8. ATLETIKA – Sport i tjelovježba pomažu kod raznih psihofizičkih stanja poput depresije, anksioznosti, osjećaja nepripadnosti. Tijekom bavljenja fizičkom aktivnošću u tijelu se oslobađa hormon endorfin, hormon sreće.
Zato za vašu djecu predlažemo atletiku, kraljicu sportova, kao bazu za sve sportove. Treninzi atletike održavaju se srijedom i petkom od 18.00 do 19.00 sati u izvedbi trtke JFloor j.d.o.o. Mjesečna cijena je za članove Udruge 100,00 kn, a za nečlanove 200,00. Prijave se primaju na email dira.rijeka@gmail.com.

9. U udruzi Dira Rijeka i ove godine održavat će se individualni rad EDUKACIJSKOG REHABILITATORA ponedjeljkom i srijedom u popodnevnim terminima koji se dogovaraju izravno s rehabilitatorom Dubravkom Balen – Krulčić, prof. defektologije na telefonski broj 091 610 4972

10. I na kraju, ali nikako manje bitno: PREDAVANJA I RADIONICE ZA RODITELJE, IZLETI I DRUŽENJA ZA OBITELJ!! Kao i do sada, važan dio djelovanja naše udruge su edukacije, predavanja i radionice za roditelje i članove obitelji, kako bismo svojoj djeci mogli pomagati u svim situacijama, svakodnevno! Roditelji su ti koji su “na prvoj liniji bojišnice” i važnost njihove edukacije i osposobljavanja za život i rad s djecom je od izuzetne važnosti! Sve naše radionice i predavanja za članove udruge su besplatna!
Opušten, sretan, zadovoljan i ostvaren roditelj je dobar roditelj!! Naša misija je organizirati druženja i izlete na kojima ćemo se zbližiti, opustiti, ali i razmjenjivati iskustva. Do sada se taj “recept” pokazao uspješnim, pa nastavljamo s njim i u budućnosti…

Za sve informacije, cijene individualnih tretmana i ostale informacije, kao i uvijek, stojimo na raspolaganju.
Požurite s predbilježbama jer je broj mjesta za većinu aktivnosti ograničen.

Vaša DIRA Rijeka!!

Želiš li postati

Volonter?

Pojedinci/ke zainteresirani za volontiranje u Udruzi DIRA mogu dobiti informacije o našoj udruzi na ovoj stranici. Podijeli svoju ideju s nama i